US$ 4.5 miljoen voor jongeren met minder kansen
03 May 2013, 00:00
foto
De Amerikaanse ambassadeur Jay Anania tijdens de presentatie van het programma voor jongeren. (Foto: Raoul Lith)


De regering van de Verenigde Staten van Amerika stelt US$ 4.5 miljoen beschikbaar voor ontwikkeling van jongeren en jeugdigen die in aanraking zijn gekomen met de justitie. Het gaat om een driejarig programma. Donderdag is het project gepresenteerd in Courtyard by Marriot.

De Pan American Development Foundation (PADF), een initiatief van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), zal dit project trekken. Er wordt samengewerkt met de regering en niet-gouvernementele organisaties.
De Amerikaanse ambassadeur Jay Anania zei dat zijn land de ontwikkeling van de jeugd wil ondersteunen. Hij wees er op dat diverse organisaties betrokken zijn bij het ontwikkelingsprogramma, maar de kracht van samenwerken zal veel effectiever zijn dan wanneer alle organisaties apart bezig zijn. De assistent-secretaris generaal van de OAS tevens vicevoorzitter van de PADF, ambassadeur Albert Ramdin, benadrukte dat het project tastbare resultaten kan leveren om de kwaliteit van het leven van jeugdigen te verbeteren.

Lilian Wiebers, Director Youth, Gender & Partnerships zegt aan Starnieuws dat er samengewerkt zal worden met het bedrijfsleven. Jongeren kunnen een job leren waar er behoefte aan is bij bedrijven. Ook zullen zij diverse trainingen kunnen volgen. Jeffrey Tines, Project Director, deelt mee dat er is gekozen voor vier districten. Het gaat om Marowijne, Nickerie, Brokopondo en Paramaribo. Gekozen is voor deze districten, omdat er tijdens gesprekken met de verschillende ministeries, internationale organisaties en ngo’s steeds werd aangehaald dat de grootste doelgroep zich in deze gebieden bevindt.

Aryan Soewarto
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May