Cursus leert ouders omgaan met probleemgedrag
02 May 2013, 22:00
foto
De cursusleiders Carmelita Motman-Samson en Elvira Somopawiro-Naipal, die de MOB oudercursus 'Lobi Mi Pikin' zullen verzorgen.


Ouders van kinderen met gedragsproblemen zullen in de cursus ‘Lobi Mi Pikin’ van het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB), vaardigheden leren om op een positieve en plezierige manier hun kinderen op te voeden. Aan de cursus die maandag van start gaat, doen 14 ouders van kinderen tussen drie en twaalf jaar mee.

In vijf bijeenkomsten van twee uren, zullen zij inzicht krijgen in de mogelijke oorzaken van lastig en moeilijk gedrag bij hun kinderen. Na deze bijeenkomsten is er nog een terugkom dag geprogrammeerd om te evalueren hoe de ouders thuis zijn omgegaan met wat ze geleerd hebben. Na afloop krijgen de deelnemers een certificaat.

Opvoeden is zwaar
Vooral in lastige situaties weten ouders niet hoe zij om moeten gaan met moeilijk gedrag van hun kinderen. Elvira Somopawiro-Naipal, een cursusleider van het project, zegt dat dit probleem vaker is opgemerkt en aanleiding is voor het opzetten van de cursus. Zij zal samen met Carmelita Motman-Samson, de cursus verzorgen.

De cursusleiders zijn het erover eens: “Opvoeder zijn is een zwaar beroep. Het is ingewikkeld en vermoeiend. Ouders moeten van veel zaken op de hoogte zijn; bijvoorbeeld van school, gezondheid, voeding en ontwikkeling van kinderen. Soms weten ze wel hoe iets moet, maar lukt het niet om het uit te voeren. Soms zitten gevoelens in de weg of weet je gewoon niet hoe je iets moet aanpakken en wie je om raad moet vragen.” De cursus zal helpen om verandering aan te brengen in deze situatie, zegt het MOB.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May