Barcelona capituleert tegen Bayern Munchen
02 May 2013, 03:00
foto
Een teleurgestelde Gerard Pique, na het tweede doelpunt voor Bayern Munchen (een eigen doelpunt), gemaakt te hebben.


Bayern Munchen kwam, zag en overwon in Camp Nou. Geheel tegen de verwachtingen in gaf Barcelona zich zonder slag of stoot in eigen huis gewonnen tegen het bezoekend Bayern Munchen.

Wie de mediaberichten in aanloop naar de return ontmoeting tussen Barcelona en Bayern Munchen had gevolgd, verwachtte een spannende wedstrijd. Men ging ervan uit dat Barcelona in navolging van Real Madrid haar uiterste best zou doen om de schade uit de eerste wedstrijd weg te poetsen. Niets bleek echter minder waar toen sterspeler Lionel Messi niet aan de aftrap verscheen, terwijl het alom bekend is dat Barcelona zwaar van hem afhankelijk is.

Enkelen hoopten nog dat trainer Villanova een goed scenario klaar had om de gasten van de finale af te houden, maar ook dat bleek een illusie. Achteraf is gebleken dat Barcelona zich reeds had berust in het stranden in de halve finale van de prestigieuze Champions League.

Finale
Bayern Munchen bleek ook in deze wedstrijd veel te sterk voor de thuisploeg en won verdiend met 3-0. Arjen Robben, Gerard Pique (eigen doelpunt) en Thomas Muller zorgden voor de doelpunten. Wat bij de Duitsers opviel was hun fysieke kracht en tactiek. De Duitse kampioen mag zich nu opmaken voor de finale tegen de eveneens Duitse opponent, Borussia Dortmund op 25 mei in het Wembley stadion in London, Engeland.

Einde 'Barcelona-tijdperk'?
Na deze deceptie, mogen de supporters van Barcelona zich richten op het landskampioenschap dat binnen handbereik ligt. Er wordt gespeculeerd dat het 'Barcelona-tijdperk' ten einde is. Het ligt voor de hand dat de ploeg versterking behoeft, wil ze weer een rol van betekenis spelen in Europa. Voor het komende seizoen zal de ploeg versterkt moeten worden in de verdediging, op het middenveld en vooral in de aanval, zodat de druk op Messi minder wordt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May