Wateroverlast in Paramaribo Noord
28 Apr 2013, 05:00
foto
Hoek Kristal- en Powisistraat (Kaaiman in de inzet). Foto's: Karel Donk


De regens van gisteren - hoewel niet zo heftig - hebben de omgeving van de Kristal- en Powisistraat blank doen staan. Evenals in het binnenland en te Weg naar zee, brengt dat veel ongerief met zich mee.

"Deze wateroverlast is iets van de laatste jaren en de oorzaak moet gezocht worden in de vele ongecontroleerde bouw- en constructiewerken die in het gebied worden neergezet", aldus een buurtbewoner. Volgens hem dempt men de afvoeren en plaatst men duikers die het vele water niet aankunnen, waardoor het zich blijft ophopen en de straat en percelen opkomt.

Behalve dat het gebied snel onder water komt te staan bij de minste regenbui, trekt het water tergend langzaam weg. "De laatste keer duurde het 5 dagen alvorens het water was weggetrokken. Ik denk dat dit onderzocht moet worden, want dit is pas de kleine regentijd. Bij de grote regentijd straks, kan het veel erger worden. Verder hebben we vaak gevallen van slangen in inritten en op erven en zelfs kaaimannen zoals u ziet op de foto omdat er zoveel water is op de weg.", aldus de buurtbewoner.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May