Sidoredjo verliest en dient protest in
27 Apr 2013, 22:00
Het winnend team van Nishaan uit Saramacca.

Het bestuur van Sidoredjo dient een protest in tegen het meespelen van ‘arbiter Molly’ in de wedstrijd. Volgens trainer Eduard Amathardji van Sidoredjo is het onmogelijk dat een speler in een toernooi tegelijkertijd deel uitmaakt van een arbiterstrio die ook in datzelfde toernooi wedstrijden moet leiden.

Amathardji zegt dat dit alleen bij de SVB mogelijk is, want het is gebeurd. Zo heeft arbiter Vincent Molly van de Coronie Sport Bond, de eerste wedstrijd gefloten van Sidoredjo(NVB) tegen Tuna (WSB). Zaterdagmiddag was Vincent Molly aanvoerder in het team van Nishaan en de arbiters van de Coronie Sport Bond - de collega’s van Molly - hebben de wedstrijd gefloten, schrijft Sidoredjo in zijn protestbrief. Zij vragen zich af waarom geen arbiters van de Wageningen Sport Bond zijn aangewezen om de wedstrijd te leiden.

Molly zegt in reactie op de onrust die is ontstaan, dat een lid van de wedstrijdcommissie hem had voorgehouden dat hij moest kiezen tussen arbiter en speler zijn. Hij koos ervoor om te spelen voor Nishaan en werd hij niet meer ingezet als arbiter.

Witte stip
Sidoredjo nam het op tegen Nishaan. De eerste helft was een aangelegenheid van Sidoredjo. De ploeg heeft drie scoringskansen geschapen, maar de doelman van Nishaan, Fabian Moertabat was steeds op de juiste plaats om zijn doel schoon te houden. De ruststand was ook dan 0-0.

Na de rust, in de 50e minuut, kreeg de verdediger van Sidoredjo, Ronaldo Moekamat de bal aangespeeld op een afstand van 40m verwijderd van het doel van Nishaan. Hij keek op en zag dat de doelman was uitgelopen. Hij lobte de bal onbereikbaar voor de doelman en noteerde 1- 0 voor Sidoredjo. Het team van Nishaan nam hierna geleidelijk het spel over en Giovanni Baboe wist in de 74e minuut het net te vinden en bracht de stand op 1-1.

In de 88e minuut van de wedstrijd werd een speler van Nishaan in het strafschopgebied onderuit gehaald en arbiter Sandvliet uit Coronie wees onverbiddelijk naar de witte stip. Baboe maakte hiervan gebruik en scoorde zijn tweede doelpunt voor de dag en bepaalde de eindstand op 2-1 voor Nishaan. Met deze overwinning plaatst Nishaan zich in de volgende ronde van het lidbondentoernooi van de SVB.

Overige uitslagen
De overige uitslagen zijn: Compleet – Peto:1-1, Zoelen-Deva boys:0-2, Real Cicero-All Star 2010: 1-1,Eendracht-FTN:0-1, Jong Rambaan-Pechan:7-1, Flamingo-Tuna:8-0.