Edgar 'Bugru' Burgos van Trafassi geridderd
26 Apr 2013, 20:00
foto
Edgar Burgos met burgemeester Eberhart van der Laan.


Edgar 'Bugru' Burgos van de muziekformatie Trafassi is geridderd in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg vrijdag het koninklijke lintje opgespeld door de burgemeester Eberhart van der Laan in zijn woonplaats Amsterdam.

Burgos ontving de onderscheiding voor zijn grote verdiensten als zanger en entertainer. Behalve voor zijn vele hits, waaronder ‘Wasmasjien’ en ‘Bronbere’ en talloze optredens met verschillende bands in binnen- en buitenland wordt hij in de officiële verklaring ook geroemd vanwege zijn inzet om jong muziektalent op weg te helpen. Burgos kreeg vooral bekendheid als leadzanger van de band Trafassi. Daarvoor trad hij op met The Happy Boys, waarmee hij in de voetsporen trad van zijn in 1975 overleden neef Lieve Hugo.

Complete verrassing
Burgos zelf had van tevoren geen idee wat hem vrijdag, op zijn 60ste verjaardag, stond te wachten. Uit respect voor zijn moeder die enkele maanden geleden overleed, was hij van plan de dag rustig door te brengen. In elk geval geen uitbundig feest. Hij vertelt dat hij ‘s ochtends werd opgehaald door zijn dochter om iets leuks te gaan doen in de stad:

‘We zouden ergens naar toe gaan waar ik het wel naar mijn zin zou hebben, zei ze. Maar verder liet ze niets los. Wel haalde ze nog even een pak voor me uit de kast. Toen we aankwamen bij de Beurs van Berlage zag ik daar overal familie staan. Allemaal te klappen en te zingen. En voor ik het wist stond ik bij de burgemeester en had ik een lintje op m’n borst. De laatste van deze koningin. Ja, man! Dit is heel speciaal voor me. Jammer dat mijn moeder dit niet mag meemaken. Hoewel, ik denk toch dat ze het heeft gezien. Ze zal wel trots zijn, denk ik.’

Diederik Samwel
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May