Man met geestelijke beperking vrijgesproken voor doodslag
25 Apr 2013, 21:40
foto


Stephan M. is door rechter Alida Johanns vrijgesproken. Op 29 april 2012 had hij om elf uur in de ochtend een zwerver bewerkt met een stuk hout. Door deze verwondingen kwam het slachtoffer, nadat hij enkele dagen in het ziekenhuis had gelegen, te overlijden. Stephan M. ontkende dat hij de man had verwond met een stuk hout. Hij beweerde die bewuste dag thuis te zijn.

Op de rechtszitting zei Stephan M. dat hij twee woonadressen heeft. Ook vertelde hij dat hij alleen woont. Op een eerdere rechtszitting had de psychiater verklaard dat hij de indruk heeft dat de verdachte chronisch geestelijk ziek is. De deskundige gaf aan dat de verdachte niet in staat is om normaal te functioneren.

Johanns merkte op dat er geen bewijs tegen Stephan M. is. Een wachter van een zaak aan de Maagdenstraat zag de dader wegvluchten, nadat hij de zwerver met een stuk hout had toegetakeld. De man viel op de grond en had een barstwond aan zijn hoofd. Hij werd toen vervoerd naar een ziekenhuis, waar hij na enkele dagen de geest gaf.
Advocaat Shanti Mangre vroeg aan Stephan M. of hij onder behandeling is van een arts en of hij medicijnen gebruikt. 'Nee', zei Stephan M., die steeds aangaf dat hij niks gedaan had.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May