Afdeling Curriculumontwikkeling Minov wordt versterkt
24 Apr 2013, 22:00
foto
Professor Padmanabhan Seshaiyer tijdens zijn presentatie (foto: Minov)


Leerkrachten die bezig zijn met het ontwikkelen van het curriculum op scholen, zullen in oktober van dit jaar hierin getraind worden. De afdeling Curriculumontwikkeling van het ministerie zal ook versterkt worden. Deze plannen passen in het streven van minister van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) Shirley Sitaldin, om verouderde curricula binnen het onderwijssysteem te vervangen.

Vandaag kregen directie en staf van het Minov al een voorproefje van de training in oktober. De professoren Padmanabhan Seshaiyer en Wilbur Parker uit de Verenigde Staten, hebben in presentaties vooral de nadruk gelegd op het rekenonderwijs. Rekenen vormt niet alleen voor Surinaamse leerlingen een probleem. Het probleem is universeel; Suriname hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, geeft de Minov-voorlichting aan.

Afgestemd op arbeidsmarkt
Sitaldin wil frequent het curriculum op de scholen evalueren. Curriculum wordt beschouwd als een van de belangrijkste elementen om kwaliteitsvol onderwijs en effectieve scholing te bereiken. Het gaat om het definiëren van wat leerlingen moeten weten, begrijpen en kunnen door het creëren van de bijbehorende lesinhoud.

In de plaats van het verouderd curriculum moet een programma komen dat voldoet aan internationale ontwikkelingen en afgestemd is op de arbeidsmarkt. “Het is van belang dat het curriculum en of leerplan, afgestemd is op wat de arbeidsmarkt vraagt. Ontwikkelingen staan niet stil”, meent Sitaldin. “Het onderwijs zal daarom ook niet stil moeten staan. Stilstand binnen het onderwijs betekent meteen het achterhouden van kinderen in ontwikkeling. Leerlingen zullen daardoor de nodige kennis en vaardigheden ontberen die het bedrijfsleven vraagt.”





Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May