Maandloners Rosebel Gold Mines krijgen 5% loonsverhoging
24 Apr 2013, 04:00
foto
Uurloners van Rosebel Gold Mines die lid zijn van de bond, willen weten waar ze aan toe zijn.


Maandloners die werkzaam zijn bij Rosebel Gold Mines/Iamgold hebben al een salarisverhoging gekregen. Bij deze groep is het loon met 5% gestegen. De uurloners, aangesloten bij de Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie (RGWO), weten nog niet waar zij aan toe zijn. De bond onder leiding van Freddy Brug is nog steeds in onderhandeling.

Uurloners tonen zich bezorgd tegenover Starnieuws. "Doorgaans wordt er eerst een collectieve arbeidsovereenkomst gesloten, waarna de maandloners ook een verhoging krijgen. Meestal krijgen zij iets meer dan wij. Nu hebben zij 5% ontvangen. Wij vragen ons af hoe dat kan", klagen de RGWO-leden.

Vakbondsleider Brug om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij verwacht dat deze week verder gesproken zal worden. De besprekingen zijn onder toezicht van de Bemiddelingsraad. "Als wij niet uitkomen, zal de Bemiddelingsraad een advies geven", zegt Brug. Hij benadrukt dat het bij het bestuur niet alleen gaat om salarisverhoging. "Het is een pakket aan maatregelen, waarbij de twaalfurige werkweek ook deel van uitmaakt", benadrukt Brug. Hij vindt dat de leden wat geduld moeten betrachten. De werknemers vinden dat zij ook inspraak en inzicht moeten hebben in wat het bestuur doet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May