Sasur heeft geen boodschap aan verklaring organisaties
24 Apr 2013, 03:00
foto


Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) zegt geen boodschap te hebben aan de verklaring van de zes organisaties die zich gebundeld hebben. "De inhoud van de verklaring is zoals gebruikelijk weer misleidend. Indien de organisaties boos zijn op de overheid weten ze wel een weg te vinden om hun hart te luchten", zegt Prim Ramlal, voorzitter van Sasur als reactie aan Starnieuws. De organisaties hebben zich gebundeld en trekken ten strijde tegen Sasur.

Ramlal vindt dat het gedeelte over Sasur het gaat "om valse berichtgeving". Zonder in detail te treden zegt hij dat de onderzoeksdeskundigen hier heel slordig werk hebben verricht. "Indien Sasur een onrechtmatige daad begaat, staat het eenieder vrij om dat aan haar en of aan de groene tafel aan te tonen evenals het geval waarbij de VSO haar rechtszaak tegen de overheid en Sasur in het nadeel van zichzelf heeft beslecht", stelt Ramlal.

Sasur vindt dat ze haar werk doet. Als muziek van haar rechthebbenden voor commerciële doeleinden gebruikt wordt dient daarvoor betaald te worden. Zonder betaling is zulk muziekgebruik bij wet verboden. "Als we allemaal de handen in eigen boezem steken en verantwoordelijkheid dragen, zorgen we gezamenlijk voor gezonde gemeenschap, maar met zulke drogredenen om alleen in eigen belang aan verplichtingen te ontkomen wordt de gemeenschap verziekt", meent Ramlal.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May