Landbouwbank verplicht zich tot groene economie
23 Apr 2013, 13:00
foto


Veel meer bedrijven in Suriname geven hun ondersteuning aan een groene economie. Het jongste bedrijf dat zich daarachter schaart, is de Landbouwbank NV.

De financiële instelling is daartoe een samenwerking aangegaan met de Suriname Conservation Foundation (SCF). Zij wil niet alleen invulling geven aan haar beleid als ‘groene’ bank, maar wil zij ook het werk van SCF ondersteunen.

Beide organisaties hebben met de samenwerking de handen ineen geslagen om activiteiten uit te voeren die bijdragen aan de bescherming en het behoud van de Surinaamse natuur. Met specifieke doelen zal dit samenspel worden geconcretiseerd. Voor elk van deze doelen zal een protocol worden opgesteld.

De Landbouwbank zegt in een persbericht dat zij uit eigen ervaring weet hoe groot de uitdagingen zijn op het gebied van behoud van de biodiversiteit en milieubescherming. “Om als Surinaams bedrijf hieraan mee te werken is van grote waarde voor zowel het eigen bedrijfsbelang als het algemeen Surinaams belang.” De bankinstelling is het 14de Surinaams bedrijf dat kiest voor een ‘groene’ economie. De samenwerkingsovereenkomst met SCF is op maandag getekend.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May