Nieuw talent aan tennishorizon
21 Apr 2013, 07:00
foto
Sharaisha Bilgoe (Foto: STB)


Nieuwe namen hebben zich aangediend op dag twee van het tennistoernooi ter ere van Leo Tjin A Djie sr. In alle leeftijdsklassen is gebleken dat de tennissport mag rekenen op een goede toekomst.

Jamal Baarn en Terence Linger beten op dag twee in de U-10 klasse, de spits af. In het onderlinge treffen was het Jamal die met 6-1 aan het langste eind trok. In deze klasse maakte ook Meraisha Latour haar opwachting. Ondanks haar moedig optreden, moest ze het afleggen tegen de meer ervaren speelster Ann-Ghya Bergen.

Gladiolenplein
In de Meisjes U-12 B klasse ging de strijd tussen Cherymil Bouwe en Charisma Raghoebier, beide speelsters zijn afkomstig van het Gladiolenplein. Cherymil won haar eerste officiële wedstrijd met 6-1. Dit plein werd in de Jongens U-14 B klasse vertegenwoordigd door Ishar Johns, die Yash Anandani met vijf punten verschil aftroefde.

Routiniers laten zich niet onbetuigd
Los van de debutanten waren er een aantal mooie en zeer spannende wedstrijden te zien. De eerste prachtige en onwijs spannende wedstrijd van de dag was tussen Sharaisha Bilgoe en Jill Ma Ajong. Beide meiden dwongen elkaar om voor elke punt tot het uiterste te gaan. De eerste set eindigde in 5-4 voor Sharaisha. In de tweede set werd er ook hard gestreden voor elke punt en werd er veel verdedigd. Uiteindelijk ging de zege in de tweede set met 4-2 naar Sharaisha Bilgoe.

In de Jongens U-14 A klasse ging het er ook erg spannend aan toe. Sommige ouders zaten zelfs op het puntje van hun stoel. De wedstrijd tussen Sergi Calor en Gian Mannes kenmerkte zich door zeer lange rally's en goed spel. De eerste set werd met 5-4 door Sergi gewonnen en de tweede met 4-1.

Zusterstrijd in Meisjes U-18 klasse
De gezusters Debra en Simone Veldhuizen stonden in de meisjes U-18 klasse garant voor spektakel. De zussen waren aan elkaar gewaagd en elke kans werd optimaal benut. Na een tiebreak besliste Debra de eerste set in haar voordeel en gaf haar zusje in de tweede set met 5-7 het nakijken.

Jongens U-18 klasse
De Jongens U-18 A klasse werd door Bonni Maanstra en Najee Raijman gespeeld. Najee begon zelfverzekerd aan zijn wedstrijd tegen Bonni. Hij maakte in het begin weinig fouten en was zeer scherp, terwijl Bonni veel onnodige fouten maakten. In de eerste set had Bonni een grote achterstand van 4 punten, maar hij wist kort achter elkaar en in een rap tempo alle mogelijke punten te benutten en het werd 6-6, dus een tiebreak. Bonni won uiteindelijk de tiebreak met 7-6.

In de tweede set ging het hem allemaal wat beter af en daardoor won hij deze tweede set ook. Het publiek heeft enorm genoten en kreeg een vermakelijke en sportieve wedstrijd voorgeschoteld.

De tweede wedstrijd in deze klasse werd op Ready gespeeld. Het ging tussen Yigal Bergen en Dion Baarn. Hoewel Dion Baarn met 0-6 0-6 heeft verloren, heeft hij flink weerstand geboden. Yigal Bergen moest dus voor elke punt even hard werken. Beide jongens zijn de afgelopen maanden flink gegroeid in hun spel. Ieder op zijn eigen manier.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May