Transvaal wint van zwak spelend Robinhood
21 Apr 2013, 03:00

Het is de ploeg van Transvaal gelukt om zaterdagavond met 2-0 te winnen van een zwak spelend Robinhood bij de voortzetting van de Digicel Hoofdklasse competitie in het André Kamperveenstadion. De ruststand was 1-0 voor Transvaal.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat de ploeg gekomen was om de drie punten mee te nemen. Toch duurde het tot vrij laat in de 1ste helft voordat Transvaal op 1-0 kwam. De speler Antoine Aida verschalkte de keeper van Robinhood met een prachtig schot.

In vergelijking met de eerste helft speelde Transvaal iets minder aanvallend in het tweede deel van de wedstrijd. Dit gaf Robinhood meer ademruimte, maar de gecreëerde kansen werden niet benut door de roodgroene aanvalslinie.

Rode kaart heeft gewerkt
De Trinidadiaan Sean Cooper van Transvaal, die al een gele kaart had, bleef ageren tegen de arbiter na een gemaakte overtreding. De scheidsrechter had geen keus en toonde hem de tweede gele kaart. Hij moest dus het veld ruimen en de kleedkamer opzoeken.

Opvallend was dat na de rode kaart van Cooper, Transvaal gelijk beter begon te spelen. Dit resulteerde ook meteen in het tweede doelpunt, gescoord door Jermy Faerber. Transvaal wint dus verdiend met 2-0.

In Meerzorg deelden Excelsior en Leo Victor de punten, het werd 1-1.