InselAir wil betere bekendheid in luchtvaartbranche
19 Apr 2013, 02:00
foto
Het management team van inselAir tijdens een persconferentie donderdag, Ellen Pierpont, Nicole Berenos en Robert de Wolf.


Vliegmaatschappij InselAir claimt groter te zijn op de Surinaamse markt dan tot nu toe in haar zevenjarig bestaan is gebleken. Met een mediacampagne wil de luchtvaartmaatschappij een herpositionering afdwingen. De maatschappij vliegt naar zestien bestemmingen vanuit Suriname die zij onderhoudt met maar liefst twaalf vliegtuigen waarvan elf in eigen beheer.

De maatschappij gaat prat op haar prioriteiten van veiligheid en betrouwbaarheid. Volgens Nicole Berenos, manager sales channels van InselAir, behoort de maatschappij tot een van de grootste luchtvaartmaatschappijen in Suriname. Op een persconferentie donderdag heeft het managementteam van InselAir aangegeven hoe de maatschappij in elkaar zit. Bij InselAir werken 350 personen. Volgens het managementteam kan InselAir bogen op steeds groeiende cijfers die haar boekdelen spreken over haar werkelijke marktpositie.

Positieve trend
In de zeven jaar dat de maatschappij actief is, is 90 procent van de vluchten feilloos uitgevoerd. Slechts twee keer is het voorgekomen dat er vertraging is opgetreden met als oorzaak slechte weersomstandigheden. “Onze on-time performance is heel goed zegt Berenos. De maatschappij heeft ten opzichte van 2011 afgelopen jaar een 12 procent groei doorgemaakt en gelooft dat ook in 2013 en de komende jaren er een stijgende trend te zien zal zijn.

InselAir heeft volgens het managementteam een goede samenwerking met de KLM en de SLM. Het gaat dan om het uitvoeren van elkaars vluchten op bestemmingen waar de maatschappijen normaal niet vliegen. Zo kan bijvoorbeeld gereisd worden met een ticket van InselAir naar Port of Spain (Trinidad & Tobago) terwijl de maatschappij niet op die route vliegt. InselAir heeft eigen hangars waar zij het onderhoud van haar machines kan uitvoeren.
Op de persconferentie hebben journalisten kunnen meedoen aan een prijsvraag met als inzet een ticket naar Curaçao. Een ander ticket werd verloot met als bestemming Miami. Tijdens de campagne van de maatschappij die maandag via Radio 10 begint, kunnen de luisteraars elke dag een ticket winnen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May