Commissie ‘Herdenking jubileumjaar’ een feit
18 Apr 2013, 17:30
foto
Minister Soewarto Moestadja geflankeerd door de leden van de commissie 'Herdenking jubileumjaar.' (Foto: Ivanildo Samon)


De Nationale Commissie ter herdenking van het jubileumjaar van: 150 jaar Keti Koti, 140 jaar Hindostaanse Immigratie en 160 jaar Chinese Immigratie is geïnstalleerd. Haar belangrijkste taak is president Desi Bouterse te adviseren voor een succesvolle viering van deze nationale feestdagen.

Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft vanmorgen de zes leden tellende commissie geïnstalleerd. De voorzitter is Hendrik Herrenberg en de leden zijn Eddy Jozefzoon ( Kabinet van de vicepresident), Marlon Powel (Biza), Rabin Lala (Onderwijs en Volksontwikkeling), Jan Tawjoeram (Financiën) en Elvira L. Sandie (Kabinet van de president). De commissieleden zullen tot 31 december 2013 aanzitten.

“Met de installatie van deze commissie geeft de regering invulling aan haar beleid rond nationale gedenk- en herdenkingsdagen, waarbij in deze specifieke situatie met drie speciale dagen, coördinatie en samenwerking centraal staan,” sprak minister Moestadja. Hij benadrukte de nodige coördinatie om een goed zicht te hebben op de activiteiten die landelijk zullen worden georganiseerd, met de gedachte van respect voor elkaars cultuur voorop.

Sociale media
Herrenberg zei dat het erop lijkt dat de commissie laat is met nog maar twee en een halve maand naar Keti Koti toe. “Dat is niet het geval, want de mensen die jubileren zijn al een jaar bezig met hun eigen activiteiten.” Hij zal veel gebruik maken van de sociale media, een website en ander digitaal verkeer om snel te kunnen communiceren, dus heeft hij “niet een heel jaar nodig om voor te bereiden.” De commissievoorzitter verwacht niet dat organisaties zullen wachten op een uitnodiging, maar spoedig contact maken voor het uitwerken van hun plannen. Voor de aictiviteiten van 1 juli is er binnenkort een workshop.

Herrenberg zegt dat hij als eerste aanzet de president heeft voorgesteld dat hij in de week van 1 juli elke dag een andere culturele klederdracht kan aandoen gedurende vijf dagen. Dit voorstel zal nog worden besproken in de komende workshop.

Ivanildo Samon
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May