Real Madrid rijkste voetbalclub
18 Apr 2013, 11:00
foto
Real Madrid heeft getoond dat zij ook financieel 'De Koninklijke' is. (Foto: footballgallery.blogspot.com)


Het financieel succes van Real Madrid kent geen ophouden, ondanks de recessie in Spanje. ‘Los Blancos’ heeft Manchester United (Manu) gewipt van de eerste plaats op de Forbes-lijst van ’s werelds waardevolste voetbalclub.

Het is de eerste keer dat Manu de hoogste plek moet afstaan, sinds Forbes de lijst in 2004 begon samen te stellen. Forbes kent de Spaanse gigant een waarde van US$ 3,3 miljard toe en komt Manu op de tweede plaats met US$ 3,17 miljard. Barcelona staat op de derde plaats.

"Real Madrid heeft consequent de hoogste opbrengsten van een voetbalteam in de wereld geleverd, ondanks de zware economische crisis in Spanje," zegt Forbes. "Met supersterren als Cristiano Ronaldo op het veld, en coach Jose Mourinho op de bank, kent Real Madrid een bloeiende periode onder leiding van miljardair clubpresident Florentino Perez."

Bij het opmaken van de lijst kijkt Forbes naar de diverse inkomsten van een voetbalclub, zoals televisie-geld, kaartverkoop, merchandise en concessies.
Na Barcelona – US$ 2,6 miljard – volgt Arsenaal als de vierde rijkste club met US$ 1,33 miljard. Bayern München volgt met US$ 1,31. De top tien wordt verder aangevuld met AC Milan (US$ 945 miljoen), Chelsea (US$ 901 miljoen), Juventus (US$ 694 miljoen), Manchester City (US$ 689miljoen) en Liverpool (US$ 651miljoen).

De best verdiende speler was David Beckham, die speelt voor het Franse team Paris St-Germain. Real Madrid’s Ronaldo volgt hem op de voet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May