Ingezonden: Het belang van de leerling staat centraal
18 Apr 2013, 06:00
foto


Het is vandaag al vier dagen dat de meeste bushouders in Nickerie niet rijden. Reden is bekend bij eenieder. Voor mij nog steeds heel onduidelijk waar het mis is gegaan. Uit sommige media berichten blijkt dat de betaling al in orde is, terwijl Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), zegt dat niet alle bushouders uitbetaald zijn.

Ik kan mij best wel voorstellen dat bushouders weigeren om te rijden, want als er geen geld is, kan je niet rijden. Als onderwijzer maak ik mij zorgen over het onderwijsproces. Sommige scholen sluiten om 12:00. Dit leidt uiteraard tot achterstand. Scholieren maken in juli examens. Elke minuut is kostbaar. Daarnaast moeten ouders steeds zoeken naar vervoer voor hun kinderen. Dit brengt kosten met zich mee. Wij zitten nu midden in een maand. De meeste ouders hebben hun laatste centjes uitgegeven.

Ik doe een dringend beroep op bevoegde instanties om na te gaan waarom bepaalde bushouders nog niet betaald zijn. Ook een verzoek aan de voorzitter van OBS of hij een beroep kan doen op zijn leden dat ze alvast kunnen rijden, terwijl de overheid de betaling in orde maakt. Bushouders in Nickerie zullen vandaag ook niet rijden. Vandaag beginnen alle middelbare scholen. Bovendien starten IMEAO leerlingen met hun repweek. Ik hoop dat bevoegde instanties spoedig zullen zorgen voor een oplossing, zodat er geen onnodige achterstanden worden gecreëerd. En ik hoop dat men in de toekomst rekening houdt met de belangen van de leerlingen. Waarom moeten zij altijd dupe worden?

Erak Fatehmohamed
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May