SLM loopt achterstand in schema vandaag in
17 Apr 2013, 01:00
foto


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal in de ochtend de gestrande passagiers uit Miami en Belem vervoeren. Om drie uur in de ochtend vertrekt het toestel van de SLM via Cayenne naar Belem. De passagiers die maandag naar Paramaribo moesten worden vervoerd, zullen zeven uur in de ochtend vertrekken uit Brazilië. Met een gehuurd Amerikaans toestel wordt de vlucht van Miami naar Paramaribo rechtstreeks uitgevoerd.


De directie van de SLM verwacht dat na vandaag de problemen zijn opgelost. Clyde Cairo, vicepresident Commercial Affairs van de SLM, zegt aan Starnieuws dat een van de toestellen waarmee de regio aangedaan wordt, een groot onderhoudsbeurt moest ondergaan. Hierdoor is het schema in de war geraakt. Dit toestel wordt volgende week terugverwacht in Suriname.

Eind van de maand komt het derde toestel dat de SLM voor drie jaar huurt, ook hier aan. Nadat het vliegtuig een volledig beschrijvingsproces van de waakhond van de burgerluchtvaart Casas heeft ondergaan, kan het de volgende maand ook ingezet worden voor regionale vluchten en charters. Dan zal de luchtvaartmaatschappij een back-up hebben als er een probleem is met een van de toestellen. De SLM vindt het jammer dat passagiers gedupeerd zijn. Ook het bedrijf heeft schade geleden omdat de gestrande passagiers in hotels moesten worden opgevangen. Ook hun voeding is voor rekening van de SLM. Enkele passagiers, die onder andere naar Guyana moeten vanuit Miami, zijn overgeboekt op vluchten van andere maatschappijen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May