President wijst Pamacca op eigen bijdrage voor oplossingen
16 Apr 2013, 11:00
foto
President Desi Bouterse wordt bij aankomst in Nason begroet met gezang van leerkrachten en scholieren. (Foto: Isaak Poetisi)


President Desi Bouterse heeft zich tijdens zijn bezoek aan dorpen in het bestuursresort Pamacca niet gebonden aan beloften om problemen in een handomdraai op te lossen. "De aanpak is gebonden aan voorwaarden binnen de overheidsadministratie". Dit hield staatshoofd Desi Bouterse de bewoners voor. De president blijft erbij dat de ontwikkeling gepaard moet gaan met de organisatie van de dorpsgemeenschappen.

De problemen concentreren zich in de verschillende dorpen om onderwijswoningen, het niet optimaal functioneren van poliklinieken, hoge kosten voor benzine, elektriciteit en watervoorziening. De bewoners willen ook graag vakopleidingen. Diverse personen die jarenlang werken bij de overheid, krijgen geen vergoeding. Zelfs dignitarissen horen bij deze groep.

"We zijn de president erg dankbaar dat hij als eerste staatshoofd ooit, alle dorpen in Pamacca heeft bezocht", stelt hoofdkapitein Jozef Doedoe van Nason. Tot nog toe is alleen Langatabiki bezocht door een staatshoofd.
Gisteren hebben de president en zijn delegatie het bezoek aan Pamacca beëindigd. In de late namiddag werd bij aankomst te Stoelmanseiland ook een vergadering belegd met de bewoners. Om de gedachtewisseling gestructureerd te laten verlopen, is er nu een vervolgbijeenkomst gaande met sleutelpersonen uit het gebied.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May