Eerste afgestudeerden masteropleiding Petroleum Geologie
16 Apr 2013, 08:00
foto


Gilian Lie Atjam en Sharmila Toelsie zijn de eerste studenten die vandaag afstuderen van de Master of Science opleiding Petroleum Geologie. Ze zijn de eerste twee van een groep van twaalf, die hun studie op 22 februari 2010 zijn aangevangen.

De studie is gefinancierd door Staatsolie NV. De studenten hebben elf verschillende vakken gevolgd en hebben aan het eind van hun opleiding een eigen wetenschappelijk en praktisch thesisonderzoek verricht. De resultaten van het onderzoek zijn verwerkt in een scriptie en gaat over praktische vraagstellingen die spelen binnen Staatsolie NV.

Lie Atjam heeft haar onderzoek gedaan in het Tambaredjo olieveld. Haar thesis is Polymer-Enhanced Hot Water Flooding in a Medium to Heavy Oil Reservoir. Toelsie doet een voorstel voor ‘Improved Sand Control Design.’ Haar thesis is Impact of Depositional Environment on Vertical Reservoir Sand Distribution.

De opleiding MSc Petroleum Geologie is een geaccrediteerde cursus die is vervaardigd door de richting Delfstoffenproductie. Buitenlandse top deskundigen uit de petroleumindustrie verzorgen de diverse vakken. De docenten zijn van TNO, de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Utrecht. Er wordt ondertussen eigen Surinaams onderwijskader getraind om in de toekomst over te nemen. De docenten Prof. Dr. Th. E. Wong en E. Poetisi Msc van de Anton de Kom Universiteit coördineren de opleiding aan de Faculteit Technologische Wetenschappen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May