Boetoe optimistisch over natraject Jeugdcongres
16 Apr 2013, 12:30
foto
Derryl Boetoe, voorzitter Jeugdparlement


De voorzitter van het Jeugdparlement, Darryl Boetoe, is hoopvol over de realisatie van het slotdocument van het Nationaal Jeugdcongres. Volgens hem is het document zo goed als af en worden nu afspraken gemaakt met het Kabinet van de president om het mogelijk persoonlijk af te geven aan het staatshoofd. Het congres is op 9 april gehouden.

Het slotdocument zal ook aan minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken worden aangeboden, zegt Boetoe aan Starnieuws. Eerder had hij al aangegeven dat het geen lijvig boekwerk wordt, maar een kort en zakelijk document dat goed te volgen is. Aan de declaratie die op 9 april is aangenomen, wordt niet meer gesleuteld.

Boetoe zal ook de overige ministeries die belast zijn met het jeugdbeleid een exemplaar van het slotdocument sturen. Het jeugdparlement trekt ook naar de districten om de ontvangen aanbevelingen te toetsen, zodat er een eigen evaluatie kan worden gemaakt.

'Vinger op de pols'
In het slotdocument zijn naast de opgesomde problemen per district ook enkele oplossingsmodellen en aanbevelingen opgenomen, die het Jeugdparlement graag uitgevoerd ziet. Boetoe is ervan overtuigd dat het goed komt met de uitvoering van de aangehaalde zaken. Hij baseert zijn optimisme op de specifieke indicatie van de problemen in het document en het aanwijzen van de instanties die met de uitvoer belast zijn. Daarbovenop zijn de acties berekend voor het begrotingsjaar 2014, waardoor de beleidsmakers genoeg tijd hebben om deze op te nemen voor het volgend jaar. ”Als het toch niet lukt, kan ik zeggen dat de overheid het niet wil doen voor de jongeren”, zegt hij nadrukkelijk.

Boetoe:“Wij gaan heel zwaar de vinger op de pols houden. Na de indiening gaan we rondes doen bij de departementen net als het afgelopen jaar bij het begin van de begrotingsbehandeling. De aansluiting moet worden gemaakt tussen onze bevindingen en de begrotingsposten. Ook zullen wij de fracties uitnodigen om het Jeugdparlement te bezoeken.” Het afgelopen jaar is het gelukt om zaken op deze manier er door te krijgen, dus denkt de voorzitter dat het nu ook zal lukken.

Voordat de declaratie wordt ingediend, zal het Jeugdparlement deze nog een evalueren en bijschaven. Daarna kan het slotdocument worden aangeboden.

Ivanildo Samon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May