JusPol zal aannemers die niet voldoen, afvoeren
13 Apr 2013, 09:00
foto
minister Belfort van JusPol en de directeur van het ministerie, Inez Huijzen-Sedney, bij de ingebruikname van het 'Tweelinggebouw'.


Het bouwen van het ‘Tweelinggebouw’ op het terrein van het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) op de hoek van de Henck Arron en de Mirandastraat, is niet van een leien dakje gegaan. Bij de officiële ingebruikname van het gebouw door minister Edward Belfort van JusPol en de directeur van het ministerie, Inez Sedney-Huijzen, is ingegaan op de vele stagnaties die zich hebben voorgedaan tijdens de bouw.

De minister en de directeur hebben maatregelen aangekondigd om herhaling te voorkomen. Zo zullen contracten van aannemers worden geëvalueerd en aanpassingen worden gepleegd. “We moeten naar excellent. Als de aannemer niet voldoet, dan moeten we hem afzeggen en er voor zorgen dat hij niet meer aanbod komt”, zei Sedney.

Interne bouwcommissie
De bouw is in 2009 begonnen en heeft veel stagnatie ondervonden. Op een bepaald moment is zelfs het besluit genomen om een interne bouwcommissie van het ministerie van JusPol te installeren. Deze commissie heeft samen met het ministerie van Openbare Werken en Verkeer de werkzaamheden gecoördineerd. Sedney is tevreden over het werk van de commissie.

Voor minister Belfort is de ingebruikname van de nieuwbouw een opluchting, “want het hoofdgebouw van het ministerie staat op instorten.” Hij bedankte het personeel dat zich ondanks de situatie is blijven inzetten voor het werk. “De verschillende diensten zullen de nodige aandacht krijgen”, beloofde hij, “maar ik heb uw bijdrage als personeel nodig.”

Meer bouwprojecten
Belfort zei dat er nog meer bouwprojecten afgerond moeten worden door het ministerie. Hij noemde onder meer het gebouw van het Hof van Justitie aan de Wulfingsstraat, een trainingscentrum voor het Korps Brandweer Suriname en het pand voor afdeling Delinquentenzorg. Ook voor het Bureau Familie Rechterlijke Zaken (BUFAS) worden er voorbereidingen getroffen voor een nieuw onderkomen aan de Verlengde Keizerstraat, zegt de voorlichting van JusPol.

Pastor Steven Reyme deed de inzegening van het gebouw. “Het is belangrijk om het gebouw op te dragen aan God, omdat er zeker bij de voorbereiding en de uitvoering discussies zijn geweest”, stelde hij. “De negatieve woorden die daarbij zijn gevallen moeten ontkracht worden.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May