Ramdajal, directeur goudconcessie Pakirakreek
12 Apr 2013, 09:52
foto


De directeur van Ortalis Resources NV is Sarwankoemar Ramdajal. Op 21 januari dit jaar is deze NV ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Dit bedrijf is opgericht op 24 april 2012 en heeft een mijnbouwconcessie gekregen bij de Pakirakreek in het district Marowijne.

Het assembleelid Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) heeft deze zaak aan het rollen gebracht. Hij deelde bij de behandeling van de gouddeals met Surgold en Iamgold mee dat er recent nog concessies zijn uitgegeven. Deze concessie is in de 'Area of Interest' dat aan Surgold is toegezegd.

Bee overhandigde een beschikking aan minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen gisteren in het parlement. Het assembleelid deelde mee dat districtscommissaris Theodorus Sondrejoe een negatief advies heeft uitgebracht. Toch is deze concessie verstrekt. Het gaat om 8300 ha bij het dorp Pakira.

Het doel van de NV is onder andere 'het exploiteren van mijnbouwondernemingen en in verband hiermee exploreren en exploiteren van delfstoffen'. Het bedrijf is gevestigd aan de Edmundstraat 11 in Paramaribo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May