Rishi G: 'Ik had niet de intentie om haar te vermoorden'
12 Apr 2013, 01:00
foto
Veel publiek op de been nadat het bekend werd dat Charleen Mertowirjo is doodgeschoten vorig jaar oktober.


De verdachte Rishi G. verklaarde op de zitting van donderdag dat hij niet de intentie had om Charleen Mertowirjo te vermoorden. Het slachtoffer werd in oktober vorig jaar met een jachtgeweer doodgeschoten. De dader beweerde dat hij niet bij zijn positieven was en dat hij slechts het idee had om het slachtoffer te ontvoeren. De tenlastelegging is moord en doodslag.

Rishi G. zei dat hij samen met zijn buurjongen een plan had beraamd om Mertowirjo te ontvoeren. Het idee kwam volgens hem van zijn buurjongen. Er waren geen andere plannen besproken. Zo was het niet duidelijk wat er na de ontvoering zou gebeuren. Hij reed naar haar werkplek en parkeerde zijn auto aan de Heerenstraat. Maar, de buurjongen kwam niet opdagen. “Mijn reactievermogen was verminderd door medicatie. Ik kan me de rest niet herinneren. Ik weet niet dat ik geschoten heb”, verklaarde Rishi G.

Wel toerekeningsvatbaar
De psychiater die gehoord werd in deze zaak gaf aan dat de verdachte ten tijde van het delict een ernstige depressieve stoornis had. “Depressie zorgt ervoor dat mensen zich teruggetrokken voelen, lage energie hebben, minder presteren en dat het perceptie van het denken anders is”, legde de deskundige uit. Hij vervolgde zijn relaas door te stellen dat de verdachte wel wist wat hij op dat moment deed. Er is volgens het rapport van de arts geen verband tussen die depressie en de handeling. De psychiater stelde dat Rishi G. wel aangerekend kan worden voor de tenlastelegging.

Twee collega’s van het overleden slachtoffer zijn gehoord. A.M. verklaarde dat zij samen met het slachtoffer naar haar auto liep. “Zij stapte in haar auto en ik stond ernaast. Ik zag Rishi G. zijn autodeur openen en hij stapte uit met het geweer. Ik zag het en Charleen ook. Ze zei 'Oh, mijn God'. Hij schoot op haar en ging kalm naar zijn auto terug. Hij zag dat ze bewoog en schoot wederom. Deze keer dichtbij haar oor en ze bewoog daarna niet meer”, getuigde de collega.

De andere getuige S.H. zag het drama van binnen het gebouw van haar werkplek gebeuren. Zij stond bij het raam. “Ik zag een auto achter die van Charleen staan. Ik zag Rishi G. een schot lossen. Daarna ging hij terug naar zijn auto en keerde weer terug om weer op haar te schieten. Ik ben toen op de grond gaan liggen en begon te gillen. Daarna kon ik niks meer zien”, verklaarde zij. Hierna werd deze zaak verdaagd.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May