Bee levert bewijs uitgifte concessie bij Pakirakreek
12 Apr 2013, 00:00
foto
Beeld: Google Earth


Assembleelid Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) voegt de daad bij het woord. Hij overhandigde minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen een beschikking, waaruit blijkt dat Ortalis Resources NV 8300 ha in concessie heeft gekregen bij het dorp Pakirakondre in het district Marowijne. Bee gaf de beschikking donderdag aan de bewindsman in De Nationale Assemblee.

Bee zegt aan Starnieuws dat districtscommissaris Theodorus Sondrejoe een negatief advies had gegeven. Toch is de concessie verstrekt aan deze NV. Bee is bezig na te gaan van wie het bedrijf is dat een concessie heeft gekregen in de 'Area of Interest' van Surgold. In dit gebied ligt het dorp Pakira dat grenst aan de Pakirakreek.

De beschikking is verstrekt in november 2012, nog geen vijf maanden geleden. Hier is duidelijk sprake van voorkennis, stelde Bee. De aanvraag is gedaan in april vorig jaar. Bee zegt dat het gaat om een concessie voor goud. De goudconcessies worden verleend en getekend door de minister van Natuurlijke Hulpbronnen. Voor een concessie onder de 10.000 ha is er geen toestemming van De Nationale Assemblee vereist. Hok liet niet blijken in De Nationale Assemblee dat hij op de hoogte is van de uitgifte van deze concessie. Bee merkt op dat de minister heeft gezegd dat als er een fout is gemaakt, deze zal worden teruggedraaid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May