Bond Juspol roept hulp vp in
10 Apr 2013, 17:00
foto


De Algemene Bond van het ministerie van Justitie en Politie (ABP Ju-Po) heeft de hulp van vicepresident (vp) Robert Ameerali ingeroepen om escalatie van zijn situatie te voorkomen. Hij vindt dat zijn situatie eerder verslechterd dan dat er verbetering optreedt.

Het personeel aangesloten bij de bond wil verbetering van zijn positie. Zijn bevorderingen en benoemingen blijven uit, terwijl dat bij specifieke groepen geen probleem is. Willekeur, onzekerheid, slechte communicatie, kortom een systeem waar regels ondergeschikt zijn aan personen “die toevallig de macht in handen hebben”, somt de bond op.

In een brief aan de vp zegt bondsvoorzitter Ronald Hooghart dat landsdienaren bij het Bureau Familie Rechterlijke Zaken (Bufaz) al drie jaar bezig zijn hun zaken in orde te brengen, echter zonder resultaat. Het Fiso-spook waart nog rond, vooral omdat het beleid weigert mee te werken aan aanpassingen “die mogelijk tot betere resultaten kunnen leiden binnenhet kader van de veranderingsprocessen die zich dagelijks voordoen.”

Groene tafel
Hooghart concludeert dat “een vrij subjectief systeem, dat in feite wettelijk niet goed in elkaar zit, tegen wil en dank van de samenleving wordt vastgehouden.” Hij voegt eraan toe dat de bond niet veel meer rest dan deze kwestie naar de groene tafel te brengen.

Ook de huisvesting van het personeel van Bufaz zou erbarmelijk zijn. “Het gebouw dreigt elk moment in te storten met de werknemers erin en toch ziet de leiding van het ministerie niet in dat zij niet zo kan omgaan met mensen.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May