LVV: Bouw laboratoria kan eindelijk beginnen
09 Apr 2013, 01:30
foto
Minister Hendrik Setrowidjojo legt de eerste steen voor het laboratorium-complex. (Foto: LVV)


Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is blij dat hij de eerste steen kan leggen voor het laboratoria-complex. Sinds de brand in november 2010 kan eindelijk het startsein gegeven worden aan de bouw van de laboratoria voor residu-onderzoek (van groente en fruit) en veterinaire diagnostische testen.

Het nieuwe complex verrijst aan de Schietbaanweg op het terrein van LVV. Setrowidjojo gaf aan dat er niet alleen gelet moet worden op het hebben van voldoende voedsel, maar ook op de voedselveiligheid. Het laboratorium is niet alleen voor de lokale gemeenschap, maar is ook voor de export van producten belangrijk. “Willen wij de spil van de wereld worden, betekent het dat wij aan bepaalde verwachtingen voldoen, en de internationale standaarden in acht moeten nemen. Dit is dan ook de aanzet daarvoor”, gaf de bewindsman maandag aan.

Internationale standaarden
De minister bedankte de medewerkers van LVV voor hun vertrouwen, dat ze ondanks de moeilijke en lange periode de moed niet hebben opgegeven. Volgens hem is LVV op de goede weg. Het laboratorium moet straks het belangrijkste worden in het Caribisch gebied. Er zal samengewerkt worden met het ministerie van Volksgezondheid.

Directeur Gerrit Breinburg deelde mee dat het de bedoeling is dat de laboratoria over moderne apparatuur zullen beschikken. Ook de medewerkers zullen volgens standaarden van de Europese Unie worden gecertificeerd. De keuringsfaciliteiten zijn belangrijk voor onderzoek en ook export van plantaardige en dierlijke producten naar het buitenland.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May