Seksuele handelingen afgestraft met een jaar cel
09 Apr 2013, 03:00
foto


Soeparno T. (42) gaat voor een jaar de bak in. Hij heeft seksuele handelingen gepleegd met een elfjarig meisje. Soeparno heeft het slachtoffer orale seksuele handelingen laten plegen om zijn lusten te bevredigen. Rechter Daniëlle Karamatali legde hem een straf van een jaar op met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht.

Officier van Justitie Nirmala Maikoe had een strafeis van vijf jaren. Zij merkte op dat Soeparno T. meerdere malen seksuele handelingen gepleegd heeft met het kind. Op de rechtszitting had de veroordeelde het een en ander toegeven. Daarnaast heeft hij het vertrouwen van de familie van het slachtoffer geschaad en heeft schade toegebracht aan het meisje.

Met geld gelokt
Ondanks het feit dat Soeparno T. af en toe drugs gebruikte, werd hij toch opgevangen door de familie van het slachtoffer. Hij kreeg onderdak aangeboden, maar hem was verboden om de woning van de familie te betreden. Een familielid zag hem uit het huis komen en meldde de ouders van het slachtoffer. Zo kwam de zaak aan het rollen. “Het is niet uitgesloten dat wanneer dit geval niet ontdekt zou worden dat het kind wel schade zou oplopen door penetratie”, benadrukt Maikoe. Zij deelt mee dat jeugdigen beschermd moeten worden en dat Soeparno T. dat heel goed weet, omdat hij volwassen genoeg is.

Karamatali zegt dat de veroordeelde het kind met geld lokte. Zij ontving tussen de SRD 5 en 30. Hiermee kocht zij snoep en at deze alleen op. Het slachtoffer had haar ouders niets over deze handelingen verteld. “Zij wilde het verborgen houden en had zelfs een keer haar broertje naar de winkel gestuurd, zodat zij vrij met de man in de woning kon zijn. Er zijn drogredenen tegen het kind gebruikt en dit heeft nadelige gevolgen voor het slachtoffer”, zegt Karamatali. In zijn laatste woord zei Soeparno T. dat het hem spijt.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May