EBS zal heel jaar aan 'load shedding' doen bij uitval machine
08 Apr 2013, 15:09
foto


De samenleving mag zich erop voorbereiden dat ze dit hele jaar te maken kan krijgen met 'load shedding'. Een machine van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) is uitgevallen. Hierdoor zullen bepaalde buurten om de beurt voorzien worden van elektriciteit totdat het probleem is verholpen. "We doen aan 'load shedding" deelde de klantenservice mee aan een gedupeerde die Starnieuws hiervan verwittigde.


Technisch directeur Marcel Eyndhoven bevestigt tegenover Starnieuws dat er een probleem is, waardoor een lijn is uitgeschakeld. "Zolang de nieuwe energiecentrale niet af is, kunnen we te maken krijgen met dit probleem", deelt Eyndhoven mee. De EBS heeft niet genoeg capaciteit als er problemen optreden.

Eyndhoven benadrukt dat het niet om een structureel probleem gaat, vandaar dat er geen bekendmaking is geweest. Ook op de nieuwe website van het bedrijf is er geen melding gemaakt van het ongerief. "Ik heb de hele tijd geen elektriciteit", klaagt een burger die onaangenaam verrast is. Eyndhoven legt uit dat als een machine uitvalt, dan moet er enkele uren gewacht worden totdat deze is afgekoeld. Dan pas kan de machine worden gerepareerd. Hoelang het zal duren voordat het probleem verholpen is, kon de EBS-topper nog niet zeggen.
Advertenties

Tuesday 27 September
Monday 26 September
Sunday 25 September