Penitentiaire ambtenaren vandaag niet aan het werk
08 Apr 2013, 12:30
foto
De voorzitter van 'de Moederbond' Errol Snijders (rechts) samen met een penitentiaire ambtenaar vandaag in het gebouw van de vakcentrale. (Foto: Raoul Lith)


De bond van penitentiaire ambtenaren onder leiding van Gustaaf Gallant voert vandaag een prikactie. In plaats van naar het werk te gaan, zijn de leden naar het gebouw van 'de Moederbond" getogen. Voorzitter Errol Snijders vindt dat de leden geïnformeerd moeten worden over de stand van zaken. Voor vandaag wordt er niet meer gewerkt. Morgen zullen de penitentiaire ambtenaren zich aanmelden op hun werk.

De bond is boos over dat een nieuw dienstrooster is gemaakt zonder overleg. Leden moeten zich nu al om vijf uur in de ochtend aanmelden in plaats van zeven uur. Officieren hebben ook geen overwerkvergoeding ontvangen, terwijl minister Edward Belfort aan bemiddelaar Eddy Jozefzoon heeft gezegd dat de uitbetaling heeft plaatsgevonden. "De minister heeft gelogen tegen de afgezant van de president. De officieren hebben geen overuur uitbetaald gekregen. En dat is al maanden zo. Wij zullen dat bewijzen met de salarisslips", zegt Snijders aan Starnieuws.

Ook de mutatie van leden is een heikel punt. Van de een op de andere dag zijn tientallen penitentiaire ambtenaren gemuteerd. De bestuursleden van de bond hebben hier geen gevolg aan gegeven. Zij melden zich dagelijks aan bij 'de Moederbond'. Snijders zegt dat er om de tafel gezeten moet worden. Dit probleem zal dan ook worden opgelost. Hij hoopt dat de minister tot inkeer komt, waardoor de situatie kan worden genormaliseerd. Over het zogenaamde bestuur-Noora heeft Snijders geen enkele boodschap aan. "Wij zijn bestuur en wij moeten deze kwestie oplossen", stelt hij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May