Echtgenote: ‘Ik steek mijn hand in vuur voor mijn man’
05 Apr 2013, 06:00
foto


Bibi Halima is er heilig van overtuigd dat haar echtgenoot, de 72-jarige Cornelis B., onschuldig is. De man wordt er van verdacht zijn twee stiefkinderen seksueel misbruikt te hebben. “Ik kan mijn handen in het vuur voor hem steken. Hij kan nooit zo iets gedaan hebben. Hij heeft de kinderen sedert ze baby zijn opgebracht en hen zelfs erkend”, zegt Bibi Halima zwerend op haar leven tegen
Starnieuws.


De vrouw zegt dat beide kinderen, de jongen (8) en het meisje (9), vreselijk veel liegen. “Deze kinderen verdraaien alles”. Zij merkt op dat ze haar kinderen haast nooit alleen achterlaat bij Cornelis B. Op 24 juli 2012 kwamen de kinderen niet terug van school. Tegen drie uur in de middag werd zij door het personeel van Opa Doeli gebeld. Daar kreeg de moeder te horen dat de kinderen misbruikt zijn. Haar man heeft prostaatkanker. “De kinderen slapen bij mij. Hoe zou dit dan gebeurd zijn?”, vraagt Bibi Halima zich af. Zij vindt het vreselijk dat ze haar kinderen, die nu ondergebracht zijn in een opvanghuis, niet mag bezoeken.

Op de zitting van donderdag zijn de slachtoffers en de gynaecoloog gehoord. De arts verklaarde dat er anale penetratie geconstateerd is bij de jongen. Eventueel kan een voorwerp of een duim in de anus gestopt zijn. Deze is wijd en de kringspieren zijn verslapt. Ook kunnen mannen met prostaatkanker seks bedrijven, omdat er tal van middelen verkocht worden om erectie te stimuleren. Bij het meisje zijn er geen scheurtjes in de vagina ontdekt, maar wel een wijde opening. Volgens de deskundige kan er geen penis in geweest zijn, maar wel een voorwerp. Ook zou het een vinger geweest kunnen zijn.

Verzoek raadsman afgewezen
Raadsman Raoul Lobo kon zijn oren niet geloven, nadat hij de slachtoffers gehoord had. “Hoeveel waarde kan je hechten aan verklaringen van een jongetje dat steeds een ander verhaal ophangt. Nu zegt hij dat zijn oom de duim in zijn anus gestopt had en niet zijn stiefvader Cornelis B. Hij vertelt verder dat zijn zusje wel aangeraakt is aan haar borsten door de stiefvader en dat hij dat alles door een sleutelgat heeft gezien. Zijn moeder had hem opgedragen om te piepen”, deelt Lobo mee.

Het meisje ontkende dat de stiefvader haar heeft misbruikt. Enige tijd geleden kwam zij uit een verlaten huisje naakt naar buiten. Zij bevond toen met vijf jongens in dat huis. Lobo zegt dat het kind niet kan vertellen hoe zij naakt naar buiten kwam en of er iets gebeurd zou zijn met haar. Het verzoek van de raadsman om zijn cliënt voorlopig in vrijheid te stellen vanwege zijn gezondheidstoestand, werd door rechter Sieglien Wijnhard afgewezen.
Het Openbaar Ministerie heeft tien jaar tegen de verdachte geëist. De rechter had gevraagd dat de slachtoffers en de gynaecoloog gehoord moesten worden in deze zaak, omdat er twijfels waren. De zaak wordt op 2 mei voortgezet.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May