Suriname gastland conferentie christelijke militaire leiders
04 Apr 2013, 07:35
foto


Suriname is van 8 tot en met 12 april het gastland voor de zesde Caribische conferentie voor militaire christelijke leiders. De conferentie wordt gehouden in het Marriot Hotel en heeft als doel de geestelijke militaire leiders in de Caribische landen bij te scholen en te ‘up-daten’ in het werk dat zij doen bij de Caribische defensieorganisaties.

De conferentie wordt om het ene jaar gehouden. Het is de eerste keer dat zij in Suriname wordt georganiseerd. Hier zal de conferentie een uitgebreider karakter hebben, omdat er naast de geestelijke leiders ook maatschappelijke groepen aan participeren. Het thema is ‘Bless to Bless’ (Gezegend om te zegenen). De wereldwijde organisatie ‘Point man Leadership institute’, zal speciale sessies houden.

Gemeenschappelijke issues
Majoor Michel Stewart, hoofdgeestelijke van de defensieorganisatie die de coördinator is van de conferentie, zegt dat het gastland tijdens zo een bijeenkomst extra in de belangstelling staat. “Naast extra gebed voor de problemen van het land, worden de issues van het gastland besproken en wordt gekeken naar soortgelijke zaken die voorkomen in de andere Caribische defensie organisaties.” Belangrijke onderwerpen zullen onder meer zijn, posttraumatische problemen, hiv/aids, corruptie, integriteit en ethische principes en normen en waarden.

Het internationaal instituut zal ook voor de andere maatschappelijke groepen, zoals politieke partijen, jongeren, de politie en de brandweer sessies verzorgen. Op de eerste dag zijn de sessies speciaal gericht op de officieren van de defensie organisatie. Er wordt een dag uitgetrokken voor het parlement terwijl de rest van de dagen ook aandacht is voor andere maatschappelijke groepen. De politieke partij DOE heeft zich alvast verbonden aan de conferentie.

Het geestelijk werk binnen de defensieorganisaties is eigenlijk hetzelfde als het pastoraal werk in een gemeente”, zegt Stewart. “Naast het puur geestelijk werk is er sociale begeleiding, counseling en alles wat met normen en waarden te maken heeft”, legt hij uit. De conferentie die hier wordt gehouden is gebaseerd op de christelijke leer. Tijdens de conferentie is 11 april speciaal uitgetrokken voor contact met het grote publiek. Dan zal er in de Congreshal een cultureel optreden worden verzorgd met gospel activiteiten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May