Textieltraining moet Apoera helpen ontwikkelen
04 Apr 2013, 02:00
foto
Enkele deelnemers aan de training Textiele Werkvormen die in Apoera door de SAO wordt verzorgd.


De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) is met ondersteuning van districtscommissaris Roline Samsoedin, in Apoera gestart met de training Textiele Werkvormen. De deelnemers zullen in vier weken basisvaardigheden leren voor het maken van ketelpakken van onder meer het bedrijf Greenhart International.

Samsoedin geeft aan dat de training goed is voor het verder ontwikkelen van het gebied. “Hiermee wordt ook de decentralisatiegedachte op gang gebracht”, meent zij.
De voorzitter van de Raad van Bestuur van SAO, Steven Relyveld, zegt dat de SAO naar het westen komt om trainingen te verzorgen. “Maakt u optimaal gebruik van de training en zet u zich maximaal in, zodat ook in dit gebied burgers klaargestoomd kunnen worden voor de arbeidsmarkt. Ik hoop dat wanneer de toets is afgenomen, alle deelnemers een certificaat in ontvangst mogen nemen”, zei hij tot de aanwezige bewoners en cursisten. Deze hoop is ook uitgesproken door Samsoedin.

De waarnemende directeur van de SAO, Radjesh Hemradj zegt dat de stichting nog meer trainingen geeft die interessant kunnen zijn voor het gebied. De SAO verzorgt landelijk momenteel 84 vaktrainingen in technische-, verzorgende- en administratieve beroepen, zegt de voorlichting van het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May