Hardwarsing en Ooft nog steeds ongeslagen
03 Apr 2013, 18:00
foto
Tesora Ooft (rechts) is koploper in de damesklasse.


Het blijft spannend bij de Pan-Amerikaanse universiteits-schaakkampioenschappen. Na vier gespeelde rondes zijn Tesora Ooft en Vishay Hardwarsing nog steeds ongeslagen in hun klasse. Ooft is met 3.5 punten de koploper in de damesklasse. Hardwarsing staat samen met Valentino Martis uit Curaçao op een gedeelde tweede plaats.

Avikaar Malgie herstelde zich in de derde ronde en won zijn partij tegen Quinlan Mambi van Curaçao. Geryen Dos Ramos verloor zijn partij tegen Valentino Martis. Hardwarsing verraste Rudy Mendez uit Santo Domingo met een loperoffer. Dankzij de aanvallen die daarna volgden, eindigde de wedstrijd in het voordeel van Hardwarsing.
De partij van Ooft tegen Carol Santos uit Santo Domingo eindigde in een remise.

In de vierde ronde wisselden Hardwarsing en Dos Ramos van tegenstanders.
Hardwarsing en Martis die op dat moment de eerste plaats deelden, kwamen remise overeen. Dos Ramos kwam in tijdnood, waardoor hij genoodzaakt was op te geven. Ooft won haar partij tegen Nadiniela Coffie uit Bonaire. Malgie sloot de dag af met een spectaculaire overwinning tegen Faraj Salim-Moussa uit Curaçao.

Vandaag is een rustdag. Morgen zal de vijfde en de zesde ronde worden afgewerkt. In de vijfde ronde zal Hardwarsing uitkomen tegen Fidemeester Juan de Mey uit Aruba. De Surinamers Malgie en Dos Ramos zullen het tegen elkaar moeten opnemen. In de damesklasse zal Ooft, Ruedi Bryan als tegenstander hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May