Sapoen wil meer Chinese investeringen in productiesector
02 Apr 2013, 21:30
foto
De nieuwe residerende ambassadeur van de Volks Republiek China, Yang Zigang is op bezoek bij minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie. (Foto: HI)


De nieuwe residerende ambassadeur van de Volks Republiek China, Yang Zigang, heeft vorige week een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie (HI). Tijdens dit bezoek is gesproken over het versterken van de handelsrelatie met de Volks Republiek China, Chinese investeringen in Suriname en de integratie van de Chinese samenleving in Suriname.

Sapoen gaf aan dat de Volks Republiek China vooral op handelsgebied veel betekent voor Suriname. Hij ziet echter graag meer investeringen in de productiesector. Hij moedigde de ambassadeur daarom aan om zijn landgenoten te interesseren om te investeren in deze sector. Zigang zegde hierop toe investeerders uit zijn land te zullen interesseren voor de Surinaamse productie-, agrarische en bouwsector.

Zigang zei dat het zijn missie is om de handelsrelatie tussen de Volks Republiek China en Suriname te versterken. Ook het promoten van een goede samenwerking op het gebied van cultuur en het uitvoeren van het internationaal beleid met de nadruk op Climate Change, behoort tot zijn werk. Hij stelde Sapoen voor om handelsmissies te organiseren en deel te nemen aan de Trade Fair in China die twee keer per jaar wordt gehouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May