Errol Alibux reageert op uitblijven bewijs Carl Breeveld
31 Mar 2013, 17:50
foto
Raadsadviseur tevens ambassadeur Errol Alibux


Raadsadviseur tevens ambassadeur Errol Alibux stelt in een reactie op de beschuldiging van assembleelid Carl Breeveld (DOE) aan zijn adres, dat er geen enkel bewijs is geleverd. Hij had de parlementariërs een week de tijd gegeven om hard te maken dat hij gronden van derden zou hebben toegeëigend voor zijn familie. Breeveld verwees naar een petitie die ingediend is hierover bij president Desi Bouterse en De Nationale Assemblee.


De reactie van Alibux:
Heer C.Breeveld: “Niets in de wereld is gevaarlijker dan oprechte onwetendheid en eerlijke domheid”, aldus Martin Luther King.
Klakkeloos overnemend dat wat anderen vermeend beweren, heeft u bewogen, heer Carl Breeveld, zelfstandig zware beschuldigingen te uiten aan mijn adres en mij, Errol Alibux, openbaarlijk meermalen te bekladden en te besmeuren.

Meneer Breeveld, u heeft deze beschuldigingen hoog van de daken geschreeuwd, maar ook nu na een week , heeft u geen enkel hard bewijs kunnen leveren voor uw beschuldigingen!!
U bent op het niveau gebleven van het slaken van kreten!

Preventie en bestrijding van corruptie zijn zonder meer zaken, die voor elke samenleving van groot belang zijn. Corruptie is een misdaad tegen de samenleving en staat lijnrecht tegenover ontwikkeling en vooruitgang van het volk. Hier kan nooit enig twijfel over bestaan, heer Breeveld.
Met zijn allen ten strijde trekken tegen corruptie, is daarom hoogst noodzakelijk en is bovenal een verheven taak d.w.z. een taak welke zich boven het gewone verheft! De volvoering van deze taak vereist verhevenheid, d.w.z. het uitsteken boven de omgeving. D.w.z. dat voor deze taak vereist is verhevenheid van karakter, dus hiervoor zijn vereist edelaardigheid, achtbaarheid en “een hoogstaand karakter, wars van laagheid”.

Het bestrijden van corruptie, heer Breeveld, moet ondubbelzinnig op verheven wijze worden gevoerd en deze bestrijding mag nooit als dekmantel gebruikt worden, om onschuldigen zonder gedegen bewijsvoering, schuldig te verklaren. Want wanneer zulks geschiedt, dan is er sprake van een grotere misdaad dan de corruptie zelf!
En dan is het een plicht van de samenleving om dit destructief gedrag van die mensen die zich hieraan schuldig maken, met wortel en tak uit te roeien, ter bescherming van de universele mensenrechten en voor het behoud van een evenwichtige samenleving. Wij kunnen geen kwaad gaan bestrijden met een groter kwaad! Want dan zijn wij verder van huis! Heer Breeveld, waarom heeft u zich de arrogantie veroorloofd om vooruit te lopen op het antwoord van de Regering hieromtrent? Is het afwachten hiervan, zo moeilijk? Of vindt u het besmeuren en bekladden van mensen zo lekker populistisch, zo zaligmakend, zo bevredigend?
U, heer Breeveld, vindt u niet, dat u zich buiten de orde van de samenleving heeft geplaatst, door niets te bewijzen! In politicis noemt men dit volksmisleiding.

Veroordelen is alleen voorbehouden aan de onpartijdige Rechter en uiteindelijk aan God. Aan niemand anders, heer Breeveld! En dit weet u bliksemsgoed, want ik weiger te geloven dat u aan grootheidswaan bent gaan lijden.
Het aanmatigend uitschreeuwen van platvloerse beschuldigingen, is geen corruptie bestrijding. Denkt u dat men niet doorheeft, dat u domweg bezig bent om op goedkope en verwerpelijke wijze, korte-termijns politiek voordeel te halen ten koste van een ander? Dit is toch het opzettelijk begaan van een moreel en sociaal misdrijf, of niet?

U bent in elk geval door uw opstelling in deze, nu zelf in opspraak en dan moet u, heer Carl Breeveld, consequenties trekken, wat trouwens uw eigen woorden zijn geweest betreffende personen in opspraak.
Ik mag u aanbevelen vaker het citaat hierboven van een groot en voorbeeldig predikant en mensenrechten-strijder, dr. Martin Luther King, te lezen en te overdenken.
Want ik ben er nog steeds van overtuigd, dat u diep in uw hart nimmer de intentie kan hebben “gevaarlijk” te zijn tegen uw medemens, dan wel universele mensenrechten te schenden.

U heeft zonder meer uw waarde voor Suriname en bij een juiste inzet hiervan, zal ook u ongetwijfeld bijdragen aan de verheffing van ons volk.
Ik ga nu over tot de orde van de dag door te doen wat ik mijn leven lang, sinds mijn jeugdjaren, onafgebroken doe: mij toewijden en in liefde overgeven aan land en volk, voor het bereiken van welvaart en van een redelijk bestaan voor iedereen en van een rechtvaardig Suriname. Ik heb mij hierbij door niets en niemand van dit, voor mij heilig pad, laten afhouden.

Errol Alibux
31 maart 2013
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May