Doekhie: Nieuw beheersstructuur nodig voor Bigi Pan
02 Apr 2013, 12:30
foto
Een visnet uitgezet in het Bigi Pan-gebied.


Assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) vindt dat mensen stemming maken door te stellen dat hij belang heeft bij projecten die een ander beheersvorm zullen krijgen. Hij merkt op dat mensen zelfs zeggen dat het natuurbeheersgebied Bigi Pan van hem is, omdat besloten is om voor een ander beheersvorm te kiezen.

Vissers die er niet gelukkig mee zijn dat Bigi Pan een stichting wordt, hebben hiertegen geprotesteerd bij waarnemend districtscommissaris van Nickerie, Harold Sijlbing. Doekhie heeft de vissers ook toegesproken en hen verzekerd dat zij ook zeggenschap zullen hebben in de nieuwe beheersstructuur. Nu gaat het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer over het gebied. In de pan is de jachtopzienerpost, van de dienst ‘s Lands Bosbeheer vorig jaar november weer in gebruik genomen.

Het komt nog te vaak voor dat er op Rode Ibissen en andere beschermde vogels wordt geschoten. Veel mensen verdienen ook hun brood door vis te vangen in de pan. Het brakwater is een kraamkamer voor vissen en garnalen. Er moet duurzaam gebruik worden gemaakt van het natuurbeheersgebied. Door een ander beheerssysteem te kiezen, kan het gebied volgens Doekhie beter worden beschermd en er meer uit worden gehaald. Met de vissers en andere betrokkenen wordt op 9 april verder gesproken over de nieuwe opzet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May