Hypocrieten zijn de slechtste mensen (aangeboden)
30 Mar 2013, 11:30
foto


Er komt een rapper naar Suriname, volgens sommige religieuze leiders is hij een feitelijke satanist, misschien de verpersoonlijking van de duivel zelf. Nu ben ik zeker geen fan van deze rapper of zelf zijn genre. Hij interesseert me niet. De mensen die satan roepen, zijn in mijn ogen een veel groter gevaar voor Suriname.

Dat Suriname onheil zal overkomen is een belediging aan de geschiedenis van dit land en al zijn bewoners. Toen de eerste Europeanen met hun godsdienst deze "wilde kusten" kwamen koloniseren, waren het de inheemse stammen die ongetwijfeld "duivel" schreeuwden. En met goede redenen. Toen 40 miljoen zwarte afrikanen uit Afrika werden gestolen, dachten ze onder weg zeker ook, "deze Europeanen zijn duivels". Eenmaal hier, kregen de Afrikanen een christelijke naam. Geschikt voor het christendom, maar niet voor de mensheid. 400 jaar lang ging deze onheil hand in hand met enkele religieuze instituten die ons land kent.

Ook was er de binnenlandse oorlog en de decembermoorden. Waar onschuldige mensen zijn gemarteld en vermoord en de daders vrijstelling van straf hebben ontvangen. Ene Bisschop Meye ging zelf zo ver te beweren dat Jezus de hoofdverantwoordelijke van de december martelingen en moorden had vergeven.

Onze zwaktes hier oplossen
Het is in de aard van mensen om een ander tot de duivel of satan uit te maken als ze niet conformeren naar wat ze zelf religieus acceptabel vinden. Vaak genoeg is het om de aandacht van hun eigen zwaktes en tekortkomingen te verbergen en af te leiden. De heilige profeet van de islam, Mohammed(vzmh), werd toen hij nog leefde door de Vaticaan uitgemaakt voor Satan. Martin Luther, de theoloog en monnik, achter de Protestantse Reformatie noemde deze profeet "de duivel en de eerst geborene van Satan". Recentelijk nog in november van 2011 heeft het Vaticaan zelfs "yoga", een mentale en lichamelijke leer uit India uitgeroepen tot satanisme. Het lijkt wel een sport voor sommige religieuze stromingen om satan en duivel te roepen voor elk klein ding dat mensen hun leven vult.

Als er mensen zijn die deze rapper willen bezoeken en naar zijn muziek willen luisteren, welke zou aanzetten tot satanisme en verkrachting, dan valt het onder hun recht tot vrijheid van meningsuiting en geloofsbelijdenis. Het zit dan al in hun cultuur of geloof, de onheil zit dus al in Suriname. We moeten onze zwaktes en tekortkomingen hier, onder onszelf, eerst oplossen. Door een rapper het land te verbieden lossen we niet op dat vrouwen worden mishandeld.

Het is niet gepast om als hoofd van een religieuze stroming in dit land iemand te verbieden ons land te betreden. Even makkelijk zouden ze dit willen uitroepen bij een islamitische geleerde of zelfs een yoga-instructeur. Voor de meesten in de wereld is Jezus namelijk niet "de" weg. Er zijn meerdere wegen naar "God" als je kiest deze te bewandelen, of niet, dat mag ook.

Anwar Alibux
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May