Zeven jongens naar tafeltenniskampioenschappen Trinidad
29 Mar 2013, 17:14
foto


De Surinaamse Tafeltennis Bond (STTB) zal met een jongensteam van zeven deelnemen aan de U15 en U18 tafeltennis kampioenschappen op Trinidad & Tobago. De bond deelt mee dat zijn meisjesteam moest worden teruggetrokken omdat de sterkste speler, Noemi Pawiroredjo, vanwege andere verplichtingen moest afhaken. Deze wedstrijden worden jaarlijks gehouden in een van de Caribische landen.

Vanaf de herintroductie van de tafeltennissport in 2009 heeft de STTB contacten gelegd met de internationale organisaties. In 2011 deed Maurice Lie als enige speler mee aan de spelen die in Puerto Rico werden gehouden. Vorig jaar werden de wedstrijden op Cuba gehouden. Toen vaardigde de STTB vier jongens af. Van de zeven deelnemende landen, eindigde Suriname op de zesde plaats.

Voor deelname aan de spelen van dit jaar hebben de jongens flink getraind. Vier van hen zullen uitkomen in de U15 klasse en drie in de U18 klasse. Het beleid van de STTB is erop gericht dat de jeugd genoeg meetmomenten heeft om de vooruitgang te toetsen en internationale ervaring op de doen.

De delegatie wordt geleid door Geeta Girjasing en Roel Lie.
De spelers zijn: Maurice Lie (17), Jared Soogea, Mitchell Tamrin (beiden 15), Niuel Mannes (13), Adesh Jawahir (12), Gian Mannes, Shawn Tamrin (beiden 11).
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May