Huis Nyun Lombé afgebrand; bewoners machteloos
27 Mar 2013, 20:46
foto
Een woning annex keuken in het transmigratiedorp Nyun Lombé is vanavond afgebrand.


Bewoners van Nyun Lombé in Brokopondo hebben tevergeefs geprobeerd vanavond om met emmers een woningbrand te blussen. Dit was onbegonnen werk. "Kijk het huis is helemaal afgebrand", zegt assembleelid Ronny Asabina aan Starnieuws. Hij is ter plekke, maar veel kan hij ook niet doen. Een baby van een jaar die lag te slapen in het huis, heeft brandwonden opgelopen. De zuigeling wordt naar Paramaribo vervoerd voor medische hulp.

"Suma abi wan boto. Go tek a man fu EBS. A de na Klaaskreek", geeft Asabina instructies aan omstanders. "Ik heb net met districtscommissaris Yvonne Pinas gesproken. Zij is ziek maar heeft de EBS-vertegenwoordiger in het district gebeld", legt de parlementariër uit. Nyun Lombé ligt tegenover Klaaskreek, gescheiden door de Surinamerivier. De woning annex keuken is compleet in vlammen opgegaan.

De komst van de EBS-vertegenwoordiger is dringend nodig. De elektriciteitskabel heeft ook vlam gevat. Op de achtergrond gillen vrouwen en mannen door elkaar. Er is een enorme consternatie ontstaan in het transmigratie dorp. "Er kan zo weinig worden gedaan als er brand is. In Brokopondo is er ook geen brandweer. De noodzaak voor een brandweer is groot", merkt Asabina op. Intussen is de EBS-vertegenwoordiger aangekomen.

Vanmiddag is ook een woning aan de Habibweg te Latour volledig afgebrand. Toen de brandweer ter plekke aankwam, was het huis al met de grond gelijk. De brandweer kon alleen maar nablussen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May