Cursisten sluiten basisfotografie cursus tevreden af
27 Mar 2013, 22:00
foto
De winnende foto van de 'top 10' geschoten door Marciano Sadikromo.


Voor dit jaar schreven 41 mensen zich in voor de basisfotografie cursus van de Surinaamse Fotografen Vereniging (SUFOV). De zes lessen bestonden ook uit twee praktijkdagen waar er of in de ochtend of in de namiddag werd gewerkt. Deze keer had de organisatie gemeend om niet de compact camera bezitters aan bod te laten komen, maar degenen met DSLR camera’s.

Dimitri Wijngaarde, mulo-scholier en één van de jongste cursisten, kreeg zijn eerste professionele camera speciaal voor deze cursus! De onderdelen belichting en compositie heeft hij direct in de praktijk kunnen toepassen.
Dennis Samson, die een journalistieke background heeft, geeft aan al jaren op gevoel geschoten te hebben. “Ik deed maar gewoon iets maar nu pas zie ik dat”.
Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van deskundige begeleiders en worden foto’s tijdens de les besproken. Steeds meer wordt gezien dat mensen aardig investeren in de aanschaf van goede camera’s. Het optimaal gebruikmaken daarvan weten velen echter nog niet. Sommigen hebben al veel moeite om de handleiding te begrijpen!
Michel Eriks, voorzitter van SUFOV, heeft tijdens zijn les daar ook op gewezen. Het blijft volgens hem een noodzaak om de handleiding regelmatig door te nemen. Het hebben van een goede camera wil nog niet zeggen dat je alleen maar goede foto’s zal schieten.

De 22-jarige ondernemer Monita Wong, vond het schieten van bewegende objecten toch wel moeilijk want daar hoorde zeker ook een goede timing bij. Zij heeft de beide praktijkdagen als goed en leuk ervaren. Zij was de enige vrouw in haar groepje.
Bij de afsluiting gisteren werd er ook een ‘top 10’ foto’s gekozen. De winnaar, Marciano Sadikromo, ontving een waardevol cadeau bestaande uit fotostudieboeken.
De SUFOV is van plan later dit jaar een 1-daagse cursus voor kinderen te organiseren en hoopt zo ook die leeftijdsgroep enkele vaardigheden bij te brengen.

Tanya Frijmersum
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May