Derde regionaal toestel SLM medio april in Suriname
26 Mar 2013, 08:00
foto
PR-WJO Webjet Linhas Aereas Boeing 737-3Q8
(Foto: Alexander Raff-Lehner/CWB Spotting Group)


Het derde regionale vliegtuig, Boeing 737-3Q8, dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal huren, komt volgens verwachting medio april in Suriname aan. Het toestel krijgt eerst een grote onderhoudsbeurt en wordt overgespoten in de kleuren van de SLM. De twee overige toestellen van de national carrier waarmee de regio wordt aangedaan, zijn van hetzelfde type.

Clyde Cairo, vicepresident Commercial Affairs van de SLM, zegt aan Starnieuws dat het toestel in eigen land een volledig beschrijvingsproces van de waakhond van de burgerluchtvaart Casas zal ondergaan. De directie van de luchtvaartmaatschappij verwacht dat derde vliegtuig dat gehuurd wordt, uiterlijk midden juni commercieel kan worden ingezet.

"De twee andere machines worden al maximaal ingezet, waardoor uitbreiding van de regionale vloot noodzakelijk is. Deze derde machine zal dienen als back-up waardoor de betrouwbaarheid van de regionale operaties van de SLM gegarandeerd is", zegt Cairo. Verder zal het toestel worden ingezet bij charter operaties en tours van de SLM. Daarnaast wordt er gekeken naar verhoging van de frequentie op bestaande routes en uitbreiding naar andere bestemmingen, waar de SLM later in het jaar meer mededelingen over zal doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May