Meisjes 'in trance' slaan ruiten kapot na anti-discriminatieloop
23 Mar 2013, 20:00
foto
Een van de kapotgeslagen zijruiten van de bus.


Op de terugweg naar huis na de anti-discriminatieloop vrijdagavond, bleek dat vijf vrouwelijke scholieren uit Wageningen 'in trance' raakten. Drie zijruiten van de bus van Marvin Saridjo moesten het ontgelden. De politie is ingeschakeld die een schaderapport heeft opgemaakt. Ook de ambulance en een arts hebben hulp geboden.

Saridjo zegt aan Starnieuws dat hij zoiets voor het eerst heeft meegemaakt. Een collega die ook jongeren vervoerde, stond met zijn bus aan de kant van de weg in Calcutta. Hij stopte om te vragen wat er aan de hand was. Hij kreeg te horen dat een scholiere in die bus 'in trance' was geraakt. Twee andere meisjes raakten ook aangeslagen hierdoor. Nadat de situatie gekalmeerd was, vervolgden de chauffeurs hun pad.

Politie en ambulance ingeschakeld
Iets na half twaalf 's avonds was Saridjo net over de Coppenamebrug toen twee meisjes bij hem in de bus 'in trance' raakten. Zij gingen heftig tekeer. Een van de leidsters Shirley Walker zat ook in de bus van Saridjo. Zij probeerde hen te kalmeren, maar het lukte niet. Walker is een van de ouders die in Wageningen actie gevoerd had om kinderen thuis te houden toen zij 'in trance' raakten op Mulo Wageningen. De politie van Coronie werd ingeschakeld die met de ambulance hen tegemoet is gereden. De meisjes zijn zodanig tekeer gegaan dat zij drie zijruiten van de bus kapot hebben geslagen en geschopt.

De politie heeft geadviseerd om de tieners met de ambulance te vervoeren naar Coronie. Daar zijn ze door een arts onderzocht. De chauffeur was huiverig om die scholieren verder te vervoeren naar Wageningen. De ambulance van Wageningen werd ook opgeroepen. Met twee ambulances en een politiewagen zijn de vijf scholieren naar huis vervoerd. Saridjo zegt dat de politie van Coronie alle schade heeft opgetekend en hij hoopt dat hij deze vergoed krijgt. De drie zijruiten hebben een waarde van meer dan U$ 800. De jongeren zijn pas vanmorgen tegen halfzes in de ochtend thuis aangekomen. Vanuit Nickerie zijn 16 bussen vertrokken naar de anti-discriminatieloop vrijdag.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May