Jongeren dringen aan op uitbannen discriminatie
22 Mar 2013, 20:40
foto
Duizenden jongeren laten door mee te doen met de loop weten dat discriminatie niet goed is. (Beeld: René Gompers)


Ruim 13.000 jongeren uit het hele land hebben meegedaan aan de anti-discriminatieloop vanmiddag. Deze loop is voor de elfde keer gehouden. Jongeren tonen met hun deelname aan deze activiteit aan dat zij tegen discriminatie zijn. Zij vinden dat er nog steeds wordt gediscrimineerd. De jongeren vinden dat hier een halt aan toegeroepen moet worden.

De Caricom-jeugdambassadeurs Abigail Misdjan en Raynel Enfield hebben de jongeren opgeroepen om niet te discrimineren. Enfield zei in een korte toespraak tot de jongeren dat er nog steeds wordt gediscrimineerd. Hij merkte op dat zelfs de overheid discrimineert. "Er wordt niet eens ruimte gemaakt voor mensen met een beperking door de overheid." Namens het Nationaal Jeugdparlement zei Praathna Sital dat het om een bezinningsdag gaat. Jongeren moeten de samenleving bewijzen dat ze discriminatie en racisme dienen stop te zetten.

De meeste jongeren die deelnamen aan de loop, meldden dat er nog vormen zijn van racisme waarmee ze te maken hebben. Mensen kijken nog steeds naar ras en kleur. Dat valt de jongeren het meeste op. Sommige jongeren geven toe dat zij ook discrimineren omdat zij discriminatie ervaren. Ze keuren het ook af. "Ik doe mee aan deze loop omdat ik ook aan mezelf wil werken om niet meer te discrimineren", zegt een jongere. Na de toespraken werd er een afstand van zeven kilometer gelopen door de straten van Paramaribo. Begin en einde was Onafhankelijkheidsplein. Na de loop genieten de jongeren nog van optredens van verschillende artiesten.

Vanessa Sacco
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May