Ingezonden: Stoep Financiën opnieuw kapot gereden
21 Mar 2013, 17:00
foto
De aan gruzelementen geslagen herstelde stoep. (Foto SGES 21-03-2013)


De bakstenen stoep van het ministerie van Financiën is woensdagavond voor de derde keer aangereden door een onverantwoordelijke automobilist. Enkele uren daarvoor, had de aannemer Jacques Kerman, die belast was met herstelwerkzaamheden aan de in juli van het vorig jaar kapot gereden stoep, het werk officieel opgeleverd.

De schade is dit keer aanmerkelijk groter dan bij de voorgaande keren. De eerste keer dat de monumentale stoep werd beschadigd was in in oktober 2006 (archief DWT, 25/10/2006). De stoep werd daarna door de heer Kerman hersteld. De tweede slag kwam eind juli 2012 (archief De West. 28-07-2012). De stoep is daarna maanden in beschadigde toestand gebleven, tot dat begin dit jaar een aanvang werd gemaakt met het herstel van de beschadigde stoep, wederom door de heer Kerman. De Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES) had ten behoeve van het herstel van de stoep zo’n 600 stuks oude bakstenen uit haar voorraad kosteloos ter beschikking gesteld.

Het is bijna niet voor te stellen, dat binnen enkele uren de met veel inspanning herstelde stoep aan diggelen lag door een uit de koers geraakte autobestuurder. Het verdient aanbeveling dat er op korte termijn (verkeerstechnische) maatregelen dienen te worden getroffen. Deze kunnen onder meer zijn, afsluiting van de weg die voorlangs het ministerie van Financiën loopt of het plaatsen van een drempel vlak voor het gebouw van Financiën. Bij andere monumentale gebouwen (w.o. het Waaggebouw en het FHR Instituut op de hoek van de Mirandastraat en de Lim A Postraat) heeft men in het verleden een oud kanon geplaatst, om herhaling te voorkomen dat het pand schade opliep door autoverkeer.

Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May