Wonnie Boedhoe weet geen details meer in kwestie-Surpost
21 Mar 2013, 16:00
foto


Wonnie Boedhoe, ex-minister van Financiën, heeft vandaag op de rechtszitting als getuige verklaard dat zij zich geen details meer kan herinneren. Boedhoe was in de periode augustus 2010 tot en met juni 2011 minister van Financiën. Op voorstel van haar werd toen door de Raad van Ministers, in januari, de directeur Carlo Godlieb en onderdirecteur Finance & Marketing Steve Ravenberg, de laan uitgestuurd. Ook Kariman Mohamedoemar moest vertrekken.

Het drietal wordt verdacht van verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet Money Laundering. Er waren gelden overgemaakt uit het buitenland. De lokale banken hebben de mensen uitbetaald, maar het geld werd niet ontvangen door Surpost.
Boedhoe kon de meeste vragen van de raadsman Palery Pique niet beantwoorden. Pique vroeg aan Boedhoe waarom zij per brief, op 17 maart 2011, het ontslag van 13 januari introk. “Bent u gestuit op zaken?”, vroeg Pique. “U stelt mij details waarop ik nu geen ja of nee kan zeggen. Die details kan ik mij nu niet herinneren. De intrekking blijkt nu uit deze brief. Het zal in het dossier liggen en de antwoorden zullen in de notulen verwerkt zijn. Ik weet wel dat er een algemene ledenvergadering belegd was, maar de datum ken ik niet meer. Zaken en argumenten werden op tafel gelegd, maar voor de rest moeten wij het dossier raadplegen. Ik kan nu geen details geven”, zegt Boedhoe.

De raadsman vroeg aan Boedhoe waarom zij zaken niet doorgenomen had, aangezien zij wist dat zij als getuige zou verschijnen voor de rechter. Boedhoe merkte op dat zij geen toegang meer heeft tot het dossier, omdat zij niet meer daar werkzaam is.
Rechter Sieglien Wijnhard heeft de zaak uitgesteld naar 4 april.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May