Parlementariërs willen opheldering kwestie Diakonessenhuis
21 Mar 2013, 12:30
foto


De parlementsleden Guno Castelen (SPA/NF), Asis Gajadien (VHP/NF), Mahinder Rathipal (VHP/NF), Mahinder Jogi (VHP/NF), Patrick Kensenhuis (NPS/NF) en Ganesh Kandhai (VHP/NF) willen dat de regering hen op zeer korte termijn informeert over de perikelen bij het Diakonessenhuis. In een motie vragen ze naar de stappen die de overheid heeft ondernomen om het probleem op te lossen. Ook willen de leden inzage in het beleid voor de algemene gezondheidszorg.

De volksvertegenwoordigers hebben hun besluit en overwegingen vervat in een motie die vandaag naar het parlement is gestuurd. De motie luidt als volgt:

Ondergetekende, allen leden van De Nationale Assemblee, hebben hierbij de eer krachtens artikel 85 van het Reglement van Orde, het navolgende interpellatievoorstel aan De Nationale Assemblee ter goedkeuring voor te leggen.
Overwegende,
- dat volksgezondheid een primair recht is van de mens, verankerd in de Grondwet artikelen 24 en 36;

- dat algemene gezondheidszorg overheidszorg is;

- dat de Regering verantwoordelijk is voor een goed beleid aangaande de volksgezondheid;

- dat de volksgezondheid voor de zieke mens altijd bereikbaar en betaalbaar moet zijn;

- dat onrust in de gezondheidssector onverantwoord is;

- dat al weken een dispuut gaande is in het Diakonessenhuis tussen de actoren aldaar, waarbij de indruk ontstaat dat de Regering haar verantwoordelijkheid ter garandering van de gezondheidszorg in het belang van de zieke mens niet serieus neemt;


Besluit:
De Regering uit te nodigen om op zeer korte termijn De Nationale Assemblee, zo omstandig mogelijk te informeren over de perikelen bij het Diakonessenhuis en de tot nu toe ondernomen stappen ter oplossing, alsmede het beleid inzake de algemene gezondheidszorg in Suriname.

Getekend door de leden: G.Castelen, A.Gajadien, M.Rathipal, M.Jogie, P.Kensenhuis en G.Kandhai
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May