Tandartsen krijgen jaarlijkse bijscholing
22 Mar 2013, 09:00
foto
Tandartsen tijdens een demonstratie van nieuwe vultechnieken bij een eerder congres. (Foto: STV)


51 Surinaamse en Nederlandse tandartsen zullen in Paramaribo worden bijgeschoold in hun vakgebied. Ze komen bijeen tijdens het 11de tandartsencongres ‘Your Yearly update in general dentistry.’

Moderne technieken in de behandeling van cariës (gaatjes) en de beoordeling van moderne vulmaterialen, nieuwe instrumentatie- en vultechnieken bij wortelkanaalbehandelingen, gebitsslijtage en het beschadigde natuurlijke gebit, zijn onderwerpen waarin de vaklui zich zullen verdiepen.

Er is ook tijd ingeruimd voor hands-on trainingen met behandelmicroscopen, nieuwe apparaten, vul-instrumenten en materialen. “Deze essentiële bijscholing in eigen land helpt het kennisniveau van onze tandartsen op peil houden,” zegt de Surinaamse Tandheelkundige Vereniging (STV). De mondhygiënisten, jeugdtandverzorgers en tandarts-assistenten worden apart gedurende twee dagen bijgeschoold.

Het congres wordt gehouden van 23 tot en met 25 maart in hotel Torarica. Stichting Intercongress is de organisator van deze bijscholingsdagen. Het congres is de 70ste die de stichting houdt in haar dertig jaar bestaan. De organisatie houdt zich bezig met nascholingscursussen voor medische specialisten, huisartsen, tandartsen en paramedici. Zij heeft in meer dan 24 landen cursussen en congressen verzorgd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May