Bloemkool doet het goed in plantenkas Wageningen
21 Mar 2013, 08:00
foto
Onderdirecteur Landbouw Soeresh Algoe oogst een bloemkool in de plantenkas van Wageningen. (Foto: LVV)


Het is het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) gelukt om bloemkool in plantenkassen te telen, zonder gebruik van chemicaliën. Het pilotproject dat in Wageningen wordt uitgevoerd, blijkt succesvol te zijn.

LVV heeft een proefaanplant gedaan met tomaat en broccoli in een van de negen kassen die op verschillende plekken in het land zijn opgezet. Ook bloemkool blijkt goed te gedijen. In een plantenkas te Wageningen die in januari van dit jaar door minister Hendrik Setrowidjojo in gebruik werd genomen, is er door het ressortkantoor een uitstekende oogst gedaan, meldt LVV.

Volgens onderdirecteur Landbouw Soeresh Algoe zijn er bij deze aanplant geen chemicaliëngebruikt. Velen stonden sceptisch tegenover de bloemkoolteelt zonder pesticiden. Ook het weer heeft geen invloed gehad op het product legt Algoe uit. In de buitenlucht zou de bloemkool reeds aangetast zijn door schimmels en vanwege de regens gesmolten zijn. Het ligt in de bedoeling dat behalve met tomaat, bloemkool en broccoli, ook met paprika geëxperimenteerd wordt. Deze producten zijn gewild in de regio. In Wageningen zullen ook andere producten in plantenkassen worden geteeld. Algoe deelt mee dat de resultaten van het kassenteeltproject beschikbaar gesteld zullen worden aan geïnteresseerden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May