Belfort wil jeugdcriminaliteit voorkomen
20 Mar 2013, 22:00
foto
Een delegatie van de Pan American Development Foundation (PADF) met minister Edward Belfort van Justitie en Politie.


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie (Juspol) heeft met een delegatie van de Pan American Development Foundation (PADF) gesproken over resocialisatie van jeugdige gedetineerden en bestrijding van criminaliteit. Belfort vindt het belangrijker dat voorkomen wordt dat jongeren in aanraking komen met de justitie. De PADF-delegatie was onder leiding van Senior Program Director Louis Alexander.

Belfort heeft bij het bezoek van de delegatie de boodschap herhaald die hij eerder heeft gedaan naar personen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. Hij riep hen op om zich aan te melden bij de politie. Zijn oproep ging verder vooral naar jongemannen die zich ophouden op de hoeken van straten en voor winkelzaken in de verschillende woonwijken.

Begeleiding en opvang
De PADF-vertegenwoordigers hebben interesse getoond voor de aanpak van de bewindsman met betrekking tot het bieden van een tweede kans aan gedetineerden, zegt de voorlichting van Juspol. De samenwerking tussen dit ministerie en dat van Onderwijs en Volksontwikkeling om onderwijs te geven aan gedetineerden en ook trainingen via andere instellingen is hierbij ook besproken.

De delegatieleden zullen een ontmoeting hebben met de onderdirecteur Delinquentenzorg, om met die functionaris van gedachten te wisselen over de begeleiding en opvang van jeugdigen. Alexander zegt dat naar mogelijkheden gekeken zal worden om ervoor te zorgen dat de aanpak van jongeren in handen van justitie verbeterd. De delegatie zal verder een bezoek brengen aan het opvangcentrum Opa Doelie en het Jeugd Opvang Gesticht (JOG). Aan het einde van de werkbezoeken zal de PADF-delegatie zijn bevindingen aan de minister doorspelen, zegt de justitievoorlichting.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May